vrijdag, november 20, 2009

Iers haakwerk maar dan anders


Door lichamelijke strubbelingen blijven mijn machines even ongebruikt....
Dat wil niet zeggen dat ik dan nu niets doe...

Ik had vorig jaar een klos zijde op de kop getikt via Ebay, en een maand geleden ook nog een klos zijde, maar dan iets dikker
De gehaakte motiefjes verf ik als ze klaar zijn, dan kan ik ze daar kleur geven waar ik dit wil. Het garen wat ik er tussen in gebruik verf ik aan strengetjes.

Ik ben al jaren in stilte verliefd geweest op Iers haakwerk, maar het leek me altijd zo ingewikkeld, met vuldraden waar je om heen moet haken en zo.
Dat valt genoeg mee!
Ik geef er wel mijn eigen draai aan, traditioneel Iers haakwerk is vaak wit en heel gestructureerd, dat van mij wordt een uitbarsting van blaadjes en bloemetjes,maar wel aan elkaar gehaakt op een ondergrond.
Voor de foto heb ik het even losgehaald om de voorkant te tonen.

5 opmerkingen:

Catherine zei

Dit lijkt heel veel op freeform crochet, prachtig gemaakt. Groetjes, Catherine

Ati. zei

Prachtig Adrie, de kleuren gaan ook zo mooi over in elkaar.

Aal zei

Wow Adrie, dit is óók mooi hoor! Ik zag vanavond al héél mooi werk van je en ik hoop dat je snel weer wat op dit blog zet. Het is zeker de moeite waard. Heerlijk om je zo te kunnen laten gaan en het te zien gebeuren onder je handen; een gave!

Nancy zei

Hello Adri:

Your crocheted artwork is absolutely beautiful! I was looking up some ideas and discovered your work.

Thank you:)

Nancy

Madammeke Ongeduld zei

hallo, ben toevallig op je blog gekomen en had noe nooit iets gezin of gehoort van iers haakwerk ziet er wel heel mooi maar vooral moeilijk uit